Rv 3/ 25 Løten – Elverum

Fremdrift og nabokontakt

27 mars

I går støpte vi siste del av brudekket på Skansen bru

avatar

Karoline Celius

Ingen kommentarer

Tirsdag støpte vi siste del av brudekket på Skansen ved Åkroken. Brua er en av 28 konstruksjoner i prosjektet og krysser Terningåa vest for Grindalsmoen. Fundamenteringsarbeidet startet i oktober og nå er brua mer eller mindre ferdig. Det har gått med mange arbeidstimer til både fundamentering, bygging av reis, forskaling, armering og støping.

Det er tilsammen brukt ca 374 tonn med armeringsstål i brudekket. Betongen leveres av Betong Øst og er sertifisert lavkarbonbetong som er med på å redusere klimagassutslippene i prosjektet. Skanska har store miljøambisjoner for ny rv.3/25 og skal sertifisere vegen i henhold til CEEQUAL standarden.

Første delen, ca 700 m3 med betong ble støpt for en liten måneds tid siden. Nå stod den resterende delen for tur, og det gikk med ca 1000 m3 under støpen som ble gjennomført tirsdag.

Arbeidene gikk som planlagt og vi er et lite steg nærmere vegåpning i 2020. Vi ser frem til våren og varmere vær og full produksjon gjennom 2019.

Leave a comment

(Required)

(Required, will not be published)