Rv 3/ 25 Løten – Elverum

Fremdrift og nabokontakt

15 april

På besøk hos Moelven Limtre

avatar

Karoline Celius

Ingen kommentarer

På torsdag i forrige uke var Hedmarksvegen, Atkins og Skanska på besøk hos Moelven Limtre som er leverandør til nye rv3/25. Moelven skal levere 8 limtrebruer til prosjektet og bruene skal oppføres både i Løten og Elverum kommuner. Siden den nye vegen har høye miljøambisjoner er vi godt fornøyd med limtrebruene da vi vet at materialene er kortreist og kommer ifra norske skoger i nærområdet. Vi fikk en flott omvisning på fabrikken hvor vi fikk se bruene i produksjon fra start til ferdig produkt.

Rune Abrahamsen, Adm.dir hos Moelven Limtre viser frem materialene som blir brukt i bruene og forklarer at trevirke må avklimatiseres før det settes i produksjon

Det er store dimensjoner på bruene som skal oppføres langs den nye vegen. Det er tilsammen omtrent 2000 m3 med limtre i disse konstruksjonene. Det trengs 5000 m3 med tømmerstokker og ca 8500 furutrær.

Behandlet trevirke som her blir limt og klare til å presses sammen

Vi har kommet godt i gang på flere av kontruksjonene i prosjektet. For et par uker siden skrev vi om støpingen av brudekket på nye Skansen Bru i Elverum som du kan lese mer om her. Kjeldsrudvegen overgangsbru begynner så smått og ta form, deler av limtreet har blitt levert og fundamentene har blitt støpt.

Kjeldsrudvegen overgangsbru under bygging på anleggsområdet i Løten

Buene til brua i Kjeldsrudvegen ligger klare hos Moelven for frakt og montasje i Løten

I Løten blir det limtrebruer ved Fuglset, Kjeldsrudvegen, Rømma og Kroksti. Videre i Elverum og nordover blir det limtremontasje ved Midtskogsvea, Stortjennmyra, Svenkerud og Søndre Grundset. Alle bruene skal leveres og monteres ila 2019.

Ferdig beisede buer på fabrikken

Vi ønsker og takke Moelven Limtre for en flott omvisning i deres lokaler i Moelv. Det er givende for oss som entreprenør og få et innblikk hos våre leverandører som gjør en solid og grundig jobb for at vegen skal stå ferdig til planlagt åpning i 2020.

Leave a comment

(Required)

(Required, will not be published)