Rv 3/ 25 Løten – Elverum

Fremdrift og nabokontakt

2 oktober

110.000 tonn med asfalt og 20 020m3 med betong

avatar

Karoline Celius

Ingen kommentarer

I sist uke markerte vi en ny milepel i prosjektet. Vi hadde passert 100.000 tonn med asfalt i midten av september. Og for dere som er observante så ser dere at vi har lagt 10 000 tonn til siden da. Dronefilmen som vi la ut i begynnelsen av juni viste et anlegg med noen svartlagte partier. Nå begynner hovedlinja og bli hel ved og det er ikke mye som gjenstår for at det er gjennomgående svart dekke mellom Løten og Elverum. Det skal sies at det jobbes på spreng for å få kryssområder ferdig til omlegginger slik at trafikken skal gå så smertefritt som overhode mulig. Så må vi jo ikke glemme at dette er et anleggsområde så redusert hastighet og noen ekstra svinger her og der vil forekomme.

Men, selvom det svarte asfaltdekke blir dominerende i dronefilmen så skal vi ikke glemme de konstruksjonene som skal og har blitt reist. Fordelt på 28 konstruksjoner er det tilsammen støpt 20 020m3 med betong og levert 4600 tonn med armeringsjern til prosjektet. Og da gjenstår fortsatt 2 konstruksjoner inkludert en stor faunapassasje. For at alle disse konstruksjonene skal komme på plass så er det brukt mange spiker og slått mange hammerslag. 33 907m2 med forskaling er bygget, og for å sette det i perspektiv så kan vi sammenlikne dette med overflaten på nesten 5 fotballbaner(!)

Nå gjenstår det bare at værgudene er på lag og at vi får gjort så mye som mulig før snøen legger seg for vinterhalvåret. Desto mer arbeid som blir gjort før kulden og vinteren setter inn desto enklere vil det bli å ferdigstille prosjektet i 2020.

Klikk på bildet for å se den nyeste dronefilmen av anlegget.

Illustrasjon: dronefilm, Skanska

Leave a comment

(Required)

(Required, will not be published)