Rv 3/ 25 Løten – Elverum

Fremdrift og nabokontakt

5 februar

27 km med motorveg på 26 måneder

avatar

Karoline Celius

Ingen kommentarer

Det begynner og bli en stund siden siste oppdatering fra oss i prosjektet, men vel inne i 2020 er vi godt i gang med å produsere veg. Fremdriften i 2018 og 2019 har vært over all forventning noe som gjør at vi kan åpne nye rv.3/25 tre måneder før tiden. Som nevnt på åpen dag i går hadde ikke dette vært mulig uten et godt forarbeid fra Statens vegvesen og den grundige planleggingen vi hadde i tilbudsfasen. Forutsetningene for å lykkes med et så stort prosjekt har vært tilstede, men det har alikevel krevd hard jobbing fra alle som har vært involvert. Selvom planlegging og gode forutsetninger er viktig for å sikre god fremdrift så er vi helt avhengige av våre fagarbeidere da det tross alt er de som gjør jobben for det synlige resultatet. Sene kvelder og trafikkomlegginger har mange måttet kjenne på, også dere bilister som ferdes på vegen. Takk for at dere viser hensyn og er tolmodige. Vi jobber så fort vi kan for å sikre at de samfunnsøkonomiske gevinstene kommer dere til gode.

Da vi satte spaden i jorda juni 2018 var åpning i november 2020 allerede en krevende og kort frist for 27 km med motorveg. Det er med glede vi kan si at snorklipping og vegåpning blir 30. juli 2020. Byggetiden har blitt kortet ned med 3 måneder. Det betyr i overkant av 1 km motorveg i måneden siden oppstart.

Anleggsstart 6 juni 2018. Foto: Skanska

Fremdrift frem mot påske

Det jobbes i disse dager med vegutstyr, elektro, bygget på Ånestad kontrollstasjon, GS-veger og betongarbeider for Kjurrudalen faunapassasje. Ferdigstillingsgraden har passert 75%, men det betyr at det fortsatt er 1/4 gjenstende arbeider i prosjektet.  Vi har vært heldige med vinteren og satser på at snøen kun kommer i fjellet fremover. Trafikkomlegginger kommer vi tilbake til når det nærmer seg.

Smedbakken faunapassasje, retning vest. Foto: Skanska

 

 

 

Leave a comment

(Required)

(Required, will not be published)